Nya färger i Tomteverkstan

Bambutomten med neongul och turkos truga ger tummen upp.

Förra veckan fick jag påfyllning av handtag och trugor från Tehnomat. I flera veckor har jag väntat med spänning på dessa paket, en tidig julklapp. Inuti finns nämligen två helt nya kulörer: turkos och neongul. Visserligen har jag haft neongula handtag i mitt sortiment ett bra tag, fast inga matchande trugor. Men turkos … oj oj oj! Min nya favorit. Vilken härlig färg!

I helgen fick jag chansen att bygga ett par stavar med turkosa handtag och trugor åt en kund, och ytterligare ett par med turkosa 90 mm-trugor. Förhoppningsvis är det fler än jag och beställarna som tycker att de blev bedårande.

Fjorton färger för färgglada skidstavar

Med turkos och neongul finns nu elva olika kulörer i paletten för handtag och hela 14 för trugorna. Jag har inte lyckats hitta någon annan stavmakare med lika stort utbud. Kanske har jag rentav världens färggladaste sortiment av skidstavar. I ärlighetens namn får jag erkänna att det inte var planerat att bli så många olika kulörer bland trugorna. Mörkblå och cerise skulle egentligen vara blå och rosa när jag beställde dem. Och den gula 90 mm-trugan kommer att ersättas av den neongula. Mörkblå, cerise och gul har inga matchande handtag så därför kommer jag aldrig att fylla på med fler av dessa när de väl sålt slut.

Här kan du se hela utbudet av kulörer bland handtag och trugor. Skrolla i sidled!

Kom i håg: Färg gör dig glad! Och även svart åkning kan vara grön!

God jul!
Fabian

Turkosa och neongula handtag och trugor för skidstavar.
Nu finns även turkosa och citrongula ädelstenar att välja bland handtag och trugor.
Turkosa trugor och handtag ska bli skidstavar tillsammans med mörkbrun Calcuttabambu.
Första bambustavarna med turkosa trugor och handtag byggs med mörkbränd bambu.
Turkosa bambustavar med förlängt grepp av renskinn och mörkbränd Calcuttabambu.
Turkosa bambustavar med förlängt grepp av renskinn och mörkbränd Calcuttabambu.
Turkosa bambustavar med förlängt grepp av renskinn och mörkbränd Calcuttabambu framför en gjutjärnsspis.
Jag tycker det blir brutalt snyggt med turkosa trugor och handtag.
Turkosa, röda, neongula, kork och vita handtag och trugor till skidstavar.
Min påfyllning från Tehnomat: 45 kg handtag och trugor.
Rimfors tillverkar skidstavar av bambu i sin verkstad en kväll när snön lyser i lampskenet utanför.
Bambutomten bygger stavar på kvällar och helger, om det inte finns viktigare saker att göra. Som att åka skidor.