Beställa bambustavar

Skidstavar av bambu

Miljövänliga bambustavar för alpin skidåkning – handgjorda efter dina egna färgval och mått. Lätta och smidiga men samtidigt starka och hållbara för att tåla hård åkning i all terräng.

1 000 kr

+ eventuell frakt och tillval

Med längd menas från toppen av handtaget till längst ner på stavspetsen. Mer om att välja längd nedan!
Eventuell text/logo diskuterar vi senare. Mer info nedan!
Frakt sker med DB Schenker (klimatkompenserad). Upphämtning i Kristianstad och Malmö i mån av möjlighet.
Stavtillverkningen sker i privat regi och fakturering sker därför via Gigger AB. Köpevillkoren bygger på de villkor som gäller för köp mellan privatpersoner enligt köplagen (1990:931).

Färger

Information

Vikt: Ca 270—300 g/stav (125 cm).

Handtag: Extra bra grepp av syntetiskt gummi (termoplastisk elastomer, TPE-SEBS). Korkhandtag består av 50% kork/50% TPE–SEBS. Obs! Korkhandtag kan spricka i kombination med förlängt grepp.

Handrem: Går att justera med en hand och tillverkas av slitstark återvunnen polypropylen (PP).

Förlängt grepp (tillval): 25 cm extra friktionsyta, antingen av halkfri polyolefinplast eller av barkgarvat och ofärgat renskinn.

Bambustav: Calcuttabambu (Dendrocalamus strictus) som mäter Ø17–19 mm vid handtaget och Ø14–15 mm vid trugan.

Truga: Truga av lågdensitetspolyeten (PE-LD), fortfarande flexibel vid −30ºC. Finns i storlekarna Ø100 mm, Ø90 mm, och Ø80 mm. Finns även flexibel turtruga med aluminiumring i Ø120 mm.

Spets: Hård spets av volfram-karbid som biter i klippor och is, monterad i ett mellanfäste av zinkpläterat stål, i sin tur monterat i en stavhylsa av aluminium (6026-legering).

Övriga material: Remspänne av överbliven aluminiumplåt, skruv i rostfritt stål (A2), miljövänligt smältlim av EVA och harts, samt polish (linoljevax av rå linolja och bivax).

För utförsåkning brukar stavlängden vara 65–70% av din kroppslängd. Rätt längd för dig beror på din längd, terräng och personliga preferenser. Läs mer på Freeride och testa deras stavberäknare!

Du kan välja att ha egen personlig lasergravyr på en yta av max 12×130 mm. Då väljer du mellan egen text eller grafik som bränns på motsatt sida av Rimfors-logotypen. Eventuell text eller fil med logo diskuterar vi under beställningsprocessen. Mer om personlig gravyr!

Handtag, trugor och stavspetsar tillverkas av Tehnomat. Handremmar tillverkas av Weaver Textile. Stavhylsor tillverkas av Gnosjö Automatsvarvning. Calcuttabambun odlas i Indien och direktimporteras från Calcutta Bamboo. Remspänne tillverkas av Tony Lindberg. Förlängt grepp av renskinn barkgarvas och tillverkas av Kero och smörjs in med läderfett från Fat Bear™. Förlängt grepp av non-slip-krympslang tillverkas av Kehong Enterprises.

Alla material går att energiåtervinna och klassas som ofarliga av Naturskyddsföreningen. Alla material utom smältlim och linoljevax går att både återanvända och materialåtervinna. Stavarna skickas i wellpapp av returpapper och majsstärkelse, och tejpas med förseglingsremsor av returpapper med lim av potatisstärkelse. Allt för minimal åverkan på klimatet och en fungerande cirkulär ekonomi. Mer om material, miljö och klimat här!

Återvinningstringlar för polypropylen, polyeten, aluminium, stål och wellpapp.